2022. decemberi hírlevél

  "Lásd a világot autista szemmel" logó   2022. december
Szülői életutak autizmusban – szülőtalálkozók   
TESCO „Ön választ, mi segítünk” programjának köszönhetően, 2022 novembere és 2023 márciusa között 5 alkalmas szülőtalálkozót szervez Egyesületünk, ahova sok szeretettel várjuk az érintett szülőket. Kötetlen beszélgetés formájában beszélgethetünk olyan szülőkkel, akik érintettségük mellett, valamilyen „munkában, hivatásban, feladatban, hobbiban” találták meg önmagukat. Hogyan dolgozzuk fel a diagnózist? Hogyan tudunk megtanulni együtt élni az autizmussal? Mivel tartsuk fenn magunkban a mindennapos motivációt? Honnan nyerjünk energiát? Ehhez hasonló kérdések mentén invitálunk minden érdeklődő szülőt, ezekre az alkalmakra. A szülőtalálkozókon való részvétel INGYENES, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött. A regisztráció folyamatos, az adott találkozó előtti csütörtöki határidővel zárul. Novemberi alkalmunkkor fantasztikus délelőttöt tölthettünk együtt, miközben gyermekeink szakmailag támogatott, felnőtt felügyelete és segítsége mellett játszhattak. Köszönjük Vizdár-Lőczi Gizellának, hogy eljött hozzánk és beszélgetett velünk

Csodás megélés volt szülőtársunkat hallgatni, a diagnózist követő megélésekről, a mindennapi megküzdési stratégiákról és napi szépségekről, az elfogadásról. Magával ragadott és feltöltött, erőt adott nekünk Gizi személyisége!

„Az gyermekeim autizmusa megtanított arra, hogy másképp lássam a világot és az élet apróságainak is örüljek” Decemberben, December 10-én Z-Kiss Adrienn, érintett szülővel és könyvíróval fogunk beszélgetni. A szülőtalálkozó ideje alatt GYERMEKFELÜGYELETET biztosítunk. A szülőtalálkozó és gyermekfelügyelet létszám korlátos: 20 szülőt és 5 gyermeket tudunk fogadni egy-egy alkalomra!!!!! További részletek!  

Kedvezménykártya

Továbbra is igénybe vehető. Ezzel a kártyával nem csak az Egyesület fizetős szolgáltatásaira nyújtunk kedvezményt, hanem szerződött szolgáltató partnereinknél is lehetőség van különböző mértékű kedvezmények igénybevételére. Karácsonyi ajándékok vásárlásánál is hasznos lehet, egy mesekönyv megvásárlása mellet a Pécsi Pagony üzletben, Torta- és sütemény rendeléshez az Angyali kísértés Édesség- és Csokoládé Manufaktúra Műhelyben vagy ajándék belépők megvásárlására a Siklósi Spa és Wellness közpotban, vagy a Harkányi Termál- és Élményfürdőben.
Érdekelnek a részletek!  

AOSZ-nap
Az előzetesen meghirdetettől eltérő időpontban, december 9-én sok szeretettel várja az AOSZ az érdeklődöket, online szakmai napon. Izgalmas előadásokkal készülnek: a 13. Nemzetközi Autism-Europe Kongresszus legérdekesebb témáiból hallgathattok meg beszámolókat. A részletes program egyeztetés alatt, az AOSZ weboldalán folyamatosan frissìtve megtalálható.
Én is regisztrálok!  

Aktuális igényfelmérések

2023 tavaszán, nyarán Dombóváron tervezzük irodánk, fejlesztő központunk bővítését.
Ehhez megkezdte Egyesületünk az előmunkálatokat. Jelenleg az igényeket is mérjük fel olyan családok körében, akik érdekeltek lennének Dombóváron vagy környékén olyan szolgáltatások igénybevételére, amiket egyesületünk tud biztosítani. Kérem amennyiben érintettnek érzi magát legyen szíves töltse ki az alábbi igényfelmérő kérdőívünket: Részletek a szolgáltatásokkal kapcsolatban itt olvasható!

Igényfelmérés
Pályázati úton megvalósítható AUTIZMUS SPECIFIKUS NAPPALI ELLÁTÁS-hoz
Megvalósulási lehetőség legkorábban 5-10 éven belül. Előzetes igényfelmérés céljából várjuk mindazok jelentkezést 2022. november 30-ig (elsősorban Pécs vonzáskörzetében), akik várhatóan 5-10 év múlva autizmussal élő fiatal felnőtt / felnőtt autizmussal élő családtagja / gondozottja számára autizmus specifikus nappali ellátó szociális alapszolgáltatást igényelne (napközbeni ellátás, nem lakhatást biztosító intézmény). A TOP Plusz pályázat megjelenésével, és az AOSZ (Autisták Országos Szövetsége) biztatására és a Kecskeméten megvalósult Csodabogár Nappali Ellátó pozitív példája alapján (https://aosz.hu/nappalirol-almodozok-most-kell-osszefogni/ ) egyesületünk is fontolóra vette ezt a lehetőséget. Ezért tisztelettel kérjük mindazon érintetteket, akik úgy vélik, hogy 5-10 év távlatában igényelnének autizmussal élő gyermekük, fiatal felnőtt, vagy felnőtt családtagjuk számára autizmus specifikus nappali ellátást, azok jelezzék felénk 2022. december 20-ig, az autistaszemmel@gmail.com e-mail címre (feltüntetve az alábbiakat: az autizmussal élő életkora, lakhelye, nappali ellátás vagy nappali ellátás + fejlesztő foglalkoztatás, elérhetőség). A címben tüntessék fel: IGÉNYFELMÉRÉS AUTIZMUS SPECIFIKUS NAPPALI INTÉZMÉNY

Üdvözlettel:    
„Lásd a világot autista szemmel” Egyesület csapata