2022. májusi hírlevél

Ez történt velünk!

Megkezdődtek a Delecato-foglalkozások az Egyesületnél
  
Ha a mozgás és érzékelés finom összehangolása nem történik meg, az később tanulási nehézségben realizálódik. A képességek kialakulásának megvan az optimális ideje. Ha ebben az időben a gyermek nem nincs módja az adott képesség megalapozására, később sokkal több energiaráfordítással pótolható, ebben segít a Delacato-torna.Protetikusan kialakított környezetben, vizuális támogatás mellett, a megfelelő kooperációt és együttműködést kialakítva segítjük a gyermekeket és családokat.
 
Megünnepeltük a gyermeknapot
Gyermeknapot a pécsi Buborék játszóházban ünnepeltük, ahol a korábban a programra  regisztrált családokat vártuk. 33 családnak, és 60 gyermeknek tudtunk örömet és boldogságot csempészni az életükbe.A programon a Lafarge Magyarország Kft munkatársai vettek részt, akiket korábban felkészítettünk „Autista szemmel” felnőtt szemléletformáló programunkkal.Ez úton is köszönjük a Szerencsejáték Zrt-nek a támogatást, aminek köszönhetően megvalósíthattuk a programot.
 
Lezárult a NEAO-2021-es pályázatunk

Eredményekben, élményekben gazdagon zártuk a NEAO-2021-es pályázatunkat.
3 történet keretein belül sikerült kidolgoznunk egy interaktív szemléletformáló módszert, amely kisgyermekek számára juttatja el és adja át, az autizmus szempontú gondolkodást.A kommunikációs-, szociális- és szenzoros nehézségeket és azok megoldásszempontú megközelítését, érthetően, bábos eszközök segítségével adtuk át gyermekeknek.A régióban összesen 7 óvodába jutottunk el, és így közel 150 gyermeket „szólítottunk” meg.Most kis barátaink, Bagooooly, Bagolyka, Csiga és Hernyó a nyáron megpihennek, majd ősztől újabb kalandok várnak rájuk.„Nagyon hasznosnak találom ezt a kezdeményezést, mely a gyermekek világához közel álló eszközök, módszerek segítségével az empátiát, elfogadást alapozza meg már ebben a életkorban.” 
 
„Tudod-e így segítünk mi”

„Tudod-e így segítünk mi” posztunk ebben az évben is folytatódik, reméljük számotokra is hasznos posztokkal. Csoportunkban és oldalunkon a #tudodeigysegítunkmi címszó alatt visszakereshetőek a régebbi tartalmak, vagy weboldalunkon is megtalálhatóak. 

Legújabb posztunk a kommunikációs nehézségekről szól!.
 
Aktualitások
Már lehet jelentkezni a nyári csoportos tanulási lehetőségekre
Hamarosan itt a nyár
A pihenés és kikapcsolódás mellett szeretnénk a közös tanulásra, jó gyakorlatok átadására is lehetőséget biztosítani a nyáron is.
Csoportos tanulási lehetőségre hívunk minden érdeklődőt, érintett szülőket és szakembereket egyaránt.
Nagyszülőket segítő 2X 3 órás programunk, személyes részvétel mellett, azokat a nagymamákat és nagypapákat kívánja segíteni, akik rendszeresen vigyáznak az érintett unokákra.
Szülőtudatosítás, Autizmus a hétköznapokban 2×3 órás programunk során az érintett szülőket szólítjuk és hívjuk meg, ahol nem csak autizmusról, de annak hétköznapi nehézségeit érintő kérdéseivel és gyakorlatorientált megoldásaival is foglalkozik.
Kommunikációs nehézségek, megoldásaik és beszédindítás autizmus szempontú megközelítése során, online platformon szeretnénk segítséget adni, 3×2 órában a kommunikációs nehézségeket érintő kérdésekben.
A programok minimum 5 fővel indulnak. Maximális jelentkezési létszám 10 fő.
A részvételi díjjal az Egyesület működésére és fenntartására fordítjuk!

Erre van szükségünk!

 2022-es „Autista szemmel” nyári tábor pályázati lehetőség!
Pályázatot hirdetünk 2022-es „Autista szemmel” nyári táborunk jelentkezésére.
Várjuk az 5 és 12 év közötti gyermekek jelentkezését.

Tábor részletei:
📌Időpont: 2022. augusztus 8-12
📌Minden nap 8.00 és 16.00 között
📌Helyszín: Cserkút
A táborban való részvétel és a tábor ideje alatt szervezett programokon való részvétel INGYENES!
🍵Étkezés: Tízórai és uzsonnát megkérünk mindenkit maga hozzon. Igény esetén ebéd rendelhető, ez azonban önköltséges.

A tábor ideje alatt egész nap 2 gyógypedagógus asszisztens és 2 pedagógus segíti a gyermekeket.
Várható programok: kirándulás, horgászás, kézműveskedés, állatkerti látogatás, kutyaterápiás délután és meglepetés programok (A programváltozás jogát fenntartjuk)
2022-es „Autista szemmel” táborunkra való jelentkezés esetén, kérjük, hogy töltse ki az űrlapot.
Az űrlap kitöltésével és elküldésével hozzárjárulok ahhoz, hogy a „Lásd világot autista szemmel” Egyesület személyes adataimat felhasználja.
A pályázat beadásának határideje:
június 10 (24.00).
A határidőt követően nem fogadunk el több jelentkezést.
Pályázat elbírálásának szempontjai:
– pályázat beadásának ideje
– táborban résztvevő gyermekek szociális, kommunikációs készségei

Én is pályázok! 
Üdvözlettel:  „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület csapata