2022. októberi hírlevél

  "Lásd a világot autista szemmel" logó   2022. október
AKTUALITÁSOK „Egy Másik Autista Szemmel” szakmai nap    Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő pedagógust, szakembert és szülőt megrendezésre kerülő szakmai napunkra.
A szakmai nap a „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület és az „Egy Másik Út” Alapítvány közös szervezésében történik. A szakmai napot 2022. Október 28-án 9.00 és 18.00 között tartjuk meg, ahol több előadó is fellép. Fókuszban az autizmus hétköznapi gyakorlatai lesznek, olyan témákról, mint korai fejlesztés, szemléletformálás, DATA hétköznapi használatai és az AOSZ munkássága. Helyszínt az Accent Hotel Sikonda Spa biztosítja, konferenciatermében. Az előadók között a szakmában jártas szakemberek és érintett szülők is részt vesznek, Havasi Ágnes ás Polczer Erika Autizmus Spektrum Zavarok Pedagógiája szakirányos gyógypedagógusok, Gyimesi Nóra gyógypedagógus és Gellért Lívia pszichológus, Kővári Edit az AOSZ elnöke és Kádárné Szántó Nikolett érintett szülő, viselkedéselemző. A program részletei az esemény alatt megtalálhatóak, illetve a regisztrációs űrlapon is. Regisztráció időtartama:  2022. október 10. – 2022. október 14. 12.00
További részletek és bővebb információ  

2023 tavaszán Dombóváron tervezzük irodánk, fejlesztő központunk bővítését
Ehhez megkezdte egyesületünk az előmunkálatokat. Jelenleg az igényeket is mérjük fel olyan családok körében, akik érdekeltek lennének Dombóváron vagy környékén olyan szolgáltatások igénybevételére, amiket egyesületünk tud biztosítani. Kérem amennyiben érintettnek érzi magát legyen szíves töltse ki az alábbi igényfelmérő kérdőívünket:
Kitöltöm a kérdőívet!

EZ TÖRTÉNT VELÜNK AKADÁLYMENTESíTÉS
A People First – HU Egyesület felkérte Egyesületünket, hogy részt vegyünk egy általuk szervezett, akadálymentesítésről szóló találkozón. Akadálymentesítés kérdéskörében tartottunk egy rövid szemléletformáló beszélgetést, segítve ezzel az ott dolgozók munkáját és a Pécsi Vásárcsarnokba érkező vásárlókat. „Autista szemmel” felnőtt szemléletformáló programunkból merítve, egy kis szituációs játék keretein belül kalauzoltuk el a résztvevőket az autizmus világába. Érintőlegesen rávilágítottunk arra, hogy hogyan érzékeli egy érintett személy a világot. Bízunk abban, hogy az ilyen alkalmak és lehetőségek segítenek az autizmus szempontú akadálymentesítés elterjedésében, az egyetemes gondolkodás kialakulásában.
Részletek!  

KEDVEZMÉNY KÁRTYA HíREINK  
Csodás őszi napokat tölthetnek el a szülők , egy kis kikapcsolódást, feltöltődést biztosítva a „Lásd a világoat autista szemmel” Egyesület kedvezmény kártya partnerénél, a Tulipán vendégházban. A szobák árából, 10% kedvezmény kapnak a kártya tulajdonosok.
Kedvezmény kártya részletek!

NYERJ EGY ROMANTIKUS ÉJSZAKÁT A TULIPÁN VENDÉGHÁZBAN!
Szeretnél Te lenni a szerencsés? Ha igen, akkor nincs más dolgod mint: Megosztani ezt a bejegyzést Likeolni ezt a bejegyzést Követni a Tulipán Vendégház fb oldalát és már részt is veszel a sorsoláson. A szerencsés nyertes két személyes egy éjszakára szóló ajándékutalványt kap (a Romantik apartmanba) amit 2022 évben használhat fel. A sorsolás 2022 október 31.én lesz az esti órákban. A nyereményjáték a TULIPÁN VENDÉGHÁZ KÁRÁSZ saját nyereményjátéka. 

Üdvözlettel:    
„Lásd a világot autista szemmel” Egyesület csapata