Az „Autista szemmel” Érzékenyítő Program első találkozója

Z. Kiss Adrienn járt nálunk, hogy meséljen kisfiúkról, családjukról, az autizmusról, az általa írt könyvekről és mindenről, ami az életük részét képezi.

Kicsit sírtunk, aztán együtt nevettünk, komolyak is voltunk de ugyanakkor nem hagytuk otthon a mindennapi humort és a jó kedvet. Adrienn, ahogy mesél és beszélget velünk, sokszor úgy érezzük, hogy nem csak egy sortársat, hanem példaképet és támaszt is megtaláltunk mondandójában és személyében.

Mi, érintett szülők, tudjuk, hogy sokszor milyen nehéz és kilátástalan minden. Néha elveszünk a mindennapok problémáiba és bár töretlenül, szinte megingathatatlanul visszük a terheinket és határtalan szeretettel és odaadással, legjobb tudásunk szerint támogatjuk gyermekeinket, mégis olykor szükségünk van egy támaszra, egy kis fényre, ami vagy aki továbblendít minket a midnennapokban, ami segít „túlélni”.

Adrienn személyében egy ilyen „fényt” ismerhettünk meg és mondanivalójának minden szavával segített abban, amiről ez a Program szól……hogy, aki nem él benne, beleláthasson egy pillanatra is, hogy mit jelent egy autista gyermekkel élni…hogy, aki érintett érezze és tudja nincs egyedül és, hogy segítse őket abba, hogyan lehet könnyebben „túlélni”, egyszerűen csak „élni”. Ezúton is hálásan köszönjük még egyszer Adriennek, hogy időt szánt ránk és eljött hozzánk.

🥰😊

Kádárné Szántó Nikolett
„Lásd a világot autista szemmel” Egyesület elnöke