Novemberi hírlevél

  "Lásd a világot autista szemmel" logó    
„Autista szemmel” Óvodai Szemléletformáló Programunk Pályázata lezárult
  

Újabb 4 régiós óvoda vesz részt a program 2021-es  őszi/téli és 2022-es tavaszi időszakában, ahol a szenzoros és majd a szociális nehézségekkel kapcsolatos történetek jelennek meg. Bár a program, jelenlegi NEA 2021-es pályázati forrásból biztosított lehetőségei jövő év tavaszig lezárultak, mégis minden érdeklődő, integráló óvodát arra biztatunk, hogy jelentkezzen nálunk, hiszen a program további folytatását tervezzük. Amennyiben szülőként úgy érzi, hogy az ön óvodájában szükség lenne egy ilyen program megvalósítására, úgy az ajánlásokat szívesen fogadjuk, az autistaszemmel.iroda@gmail.com e-mail címen.

A híradó is tudósított rólunk!

A Program keretein belük októberben szakmai napot tartottunk, pedagógusoknak. A résztvevők betekintést kaptak az előadás egy részletéből, majd közös beszélgetést folytattunk az előadás eddigi tapasztalatairól, a program bábművészi, interaktív játékos részleteiről és azokról az autista specifikus segítő eszközökről és módszerekről, amik a történetben megjelennek. Az elmondások alapján mindenki nagyon jól érezte magát és rendkívül hasznosnak ítélték meg a történetben megjelenő autista specifikus eszközökről (P.E.C.S., Napirend, Vizuális támogatások) nyújtott rövid tájékoztatót.

  „Autista szemmel” szemléletformáló felnőtt programunk is kezdetét vette október hónapban.A programot leginkább cégek alkalmazottjainak állítottuk össze, csapatépítő program keretein belül történő megvalósításra. A kivitelezésben, Szabó Andrea coach és tréner segíti munkánkat, akit ez úton is köszöntünk munkatársaink között, hogy az általa alkalmazott technikák segítségével, a program által közölni kívánt az autista specifikus tartalom befogadóbb lehessen az emberek számára.

A programnak ebben a hónapban a pécsi központú HR-Rent Kft, adott otthont. Munkájukban munkaerő kölcsönzéssel foglalkozik, így a megszerzett információk várhatóan, a hétköznapokban is nagy segítségükre lesz.

Fantasztikus csapat fogadott minket, akik nem csak érdeklődőek voltak, de a program során végig aktívan közreműködtek és hozzáállásukkal lenyűgöztek minket. Búcsúzáskor, az elmondások alapján több toleranciát, még több nyitottságot, elfogadást vittek magukkal, és úgy érzik, hogy a program segített nekik, hogy most már „MÁS SZEMMEL” lássák az autizmussal élőket. Amennyiben szívesen ajánlana céget, ahova elvihetnénk programunkat kérjük írja meg ajánlását az autistaszemmel.iroda@gmail.com e-mail címre.  

TOVÁBBI RÉSZLETEK!  

AOSZ-INFO-Pont Autisták Országos Szövetségének
munkájában, idén októbertől nem csak tagszervezetként, hanem AOSZ-INFO-Pont irodaként is részesei lehetünk.

Egyesületünk nyerte meg a az AOSZ által kiírt pályázatot, így helyet adhatunk az országos szövetség Baranyai-megyei központjának. Örömmel fogadtuk a lehetőséget és hálásan köszönjük az AOSZ-nak a bizalmat. Reméljük, hogy az így bővülő szolgáltatásokkal (érdekképviselet, DATA-helpdesk, Szakkönyvtár stb.) újabb segítséggel lehetünk az autista családoknak. Az aktuális részletekkel kapcsolatban, hírleveleinkben is  tájékoztatást nyújtunk. Nézd meg erről készült rövid videót!  

Érdekelnek a részletek!  

„Tudod-e… Így segítünk mi”
November hónaptól egy új poszt sorozatot indítunk, facebook oldalunkon, melyekről hírleveink során is aktuálisan küldünk tájékoztatást.  
A poszt sorozat címe a „Tudod-e….Így segítünk mi” , amiben olyan példákat, módszereket, szeretnénk mutatni, amiket a foglakozásaink és tanácsadásaink során használunk. Gyakorlati példákkal és módszerek elméleti háttereivel is találkozhatunk majd, mind az autista specifikus megsegítések, mind a logopédia területén. A kommentekben kérdéseket lehet feltenni, amikre igyekszünk mihamarabb válaszolni, illetve lehetőség van akár új témákat, példákat, eseteket leírni és kérdéseket feltenni. További részletek a facebook oldalunk található #tudodeigysegitunkmi kulcsszó alatt.  

A cikkeket weboldalunkon is elolvashatod!  

Kedvezménykártya

Kedvezménykártyánk továbbra is igénybe vehető. Ezzel a kártyával nem csak az Egyesület fizetős szolgáltatásaira nyújtunk kedvezményt, hanem szerződött szolgáltató partnereinknél is lehetőség van különböző mértékű kedvezmények igénybevételére.  

Részletek a szolgáltatásokkal kapcsolatban!

Személyre szabott autista specifikus foglalkozások, tanácsadás  
Egyéni, személyre szabott foglalkozásainkra, melyek A.B.A, TEACCH, P.E.C.S és hasonló, evidencia alapú autista specifikus módszereken alapulóan lettek kidolgozva továbbra is várjuk  a jelentkezéseket.  Az autista specifikus módszerek mellett, logopédia fejlesztésekre, beszédindítás megsegítésére is lehetőség nyílt Egyesületünknél. Nem csak személyes foglalkozásokra, hanem tanácsadásokra is van lehetőség jelentkezni nálunk. A tanácsadásaink mindegyike tematikusan, kifejezetten szülők részére lett összeállítva, segítve ezzel az otthoni nehézségek megoldásának megtalálását, mentorálását.

Érdekelnek a részletek!