Ott leszünk a HUCER 2024-es konferencián

„Lásd a világot autista szemmel” Egyesület és munkatársai kutatásukkal bekerültek a HUCER 2024-es konferenciára

Az oktatás időszerű narratívumai címmel kezdődik 2024. május 23-án a 2 napig tartó konferencia, melyet a HERA- Hungarian Educationak Research Association szervezet rendez. Nagy megtiszteltetés az egyesületünknek, hogy az idei évben tartandó konferenciára egy nagyon időszerű, aktuális és sok területen innovatív módszertan gyakorlati alkalmazását mutathatja be, mindennapi munkáján és kutatásán keresztül.

„Videó elemzéssel segített eset megbeszélés gyakorlati használatának lehetőségei, Autizmus Spektrum Zavarok és ADHD diagnózissal rendelkező gyermekek fejlesztő foglalkozásainak háttér támogatásában”  címmel beadott kutatási témát adják elő munkatársaink, Vass Erika, Dr. Ladnai Attiláné és Kádárné Szántó Nikolett. A kutatási absztrakt maximális pontszámú elbírálás mellett kap lehetőséget, annak tartalmi lényegi bemutatására. a konferencián.

„Egyesületünknél, illetőleg az esetmegbeszélések során több szakember és szupervíziós munkatárs is bekapcsolódik a sikeres és hatékony támogató/fejlesztő és felzárkóztató folyamatokba. Ennek legfőbb oka a több szempontú, holisztikus támogatás nélkülözhetetlensége valamint, az autizmusra jellemző sérült képesség, generalizációs készség fejlesztésének szükségessége. Az esetmegbeszélésekre kiemelt figyelmet fordítunk, ahol jelentős segítséget (kézzel fogható többlettudást) jelent a videó alapú támogatás.”

Az absztrakt részletesen itt olvasható.

A konferencia programja itt tekinthető meg.