Szakmai munkáink

Május-június hónap a szakmai együttműködések, kapcsolatok bővítésének jegyében telt a „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület életében

Egyesületünk mindennapi munkája során nagy hangsúlyt fektet nem csak a közösségi programokra, hanem a családok mindennapi életét segítő támogatására, fejlesztésekkel, tanácsadásokkal.

A gyermekek képességfejlesztése mellet szülő edukációt és a mindennapi nehézségek megoldására fókuszált mentorálást, a közvetlen környezet pszichés – és edukatív célú támogatását végezzük. Mindezt evidencia alapú módszerek alkalmazása mellett, a legkurrensebb szakmai irányelvek figyelmbe vételével, ötvözve a jó gyakorlatokkal, egyéni módszerekkel.

A HUCER (Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesülete – Hungarian Educational Research Association) konferencia lehetőség volt számunkra, hogy bemutassuk szakmai professziónk kézzel és tudományos léptékkel is mérhető eredményeit.

Az MTA doktorától kapott elismerő és támogató bírálatot megerősítésként és munícióként is tekintjük a jövőre vonatkozóan! Kétségtelen, hogy a videóelemzéssel támogatott fejlesztés és esetmegbeszélés, szupervíziós folyamatok elengedhetetlenek a sikereink gyarapodásában, a gyermekek fejlődésében – erről adtunk számot előadásunkban.

Az országos konferenciának az idei évben Eger csodálatos városa adott helyt, az EKE (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem) fantasztikus épületében felemelő érzés volt az előadás és a diszkusszió is.

Meghívást kaptunk a Pécsi Gyermekklinika Gyermekpszichiátriai Osztályától, ahol az ott dolgozó kíváló szakembereknek nyújthattunk betekintést a mindennapi munkákba. Nagy örömmel fogadták a családokkal végzett mindennapos szakmai munkánkat, eddig elért eredményeinket és külön kiemelték a szemléletet, melyek egyesületünk hitvallásai is egyben, mint az együttműködés fontossága, a holisztikus szemlélet és a magas színvonalú szakmaiság. Ez úton is köszönjük a nyitottságot, reméljük a kapcsolat további támogatást jelent majd az érintett családoknak.