Autizmusban érintett családok komplex megsegítése

A Pro Filii Alapítvány által kapott 2.000.000 Ft-os támogatást 2022. 04. 29 és 2022. 12. 31 között az alábbi célra használtuk fel: „Autizmusban érintett családok komplex megsegítése”

Egyesületünk a mindennapok során a családok komplex megsegítését végzi a Dél-Dunántúli Régióban fejlesztésekkel, tanácsadással, szülői mentorálással, közösségi programokkal, érdekképviselettel, szemléletformálással és mentálhigiéniás támogatással. Így a megnyert összeget is a családok komplex megsegítésére használtuk fel, a fent megjelölt időszakban.

A 7 hónap alatti időszakban biztosított bérleti díj, egyesületi működésünk alapjait teremtette meg. Egy 52 m2-es lakást bérlünk, ahol egy iroda helyiség, egy tanácsadó és váró helyiség, egy protetikusan kialakított fejlesztő szoba és egy szenzoros szoba áll rendelkezésre a mindennapi munkánk biztosítására. 

Az irodában, a fejlesztésekhez szükséges háttér munkát, adminisztratív jellegű munkát végzünk, melyek során a mindennapokban nagy szükségünk van technikai eszközökre. A támogatásból a fejlesztéseket és pályázati munkát végző kollégáknak egy külön, a munkájuk során a mindennapokban fontos eszközöket, laptopot és egy lézeresnyomtatót vásároltunk, emellett pedig kisebb irodai eszközöket, mint lamináló fóliát, íróeszközöket, tábla filcet, füzeteket, tintapatront stb.

Fejlesztés hatékonyságának növeléséhez kamerarendszer