Sajtómegjelenések

Céljaink a Baranya megyei (felmerülő igény esetén Somogy- és Tolna megyei) autista gyermekek és fiatal felnőttek tanulásának, fejlődésének, fejlesztésének és hétköznapi életének segítése, támogatása. Autista gyermekek szüleinek segítése, tájékoztatással, oktatással, tanácsadással, célok elérésében anyagi támogatással.

Fontos számunkra, hogy ezek megvalósításáról gyűjtsük a sajtómegjelenéseket, hiszen ezek a megjelenések is segítik Egyesületünk céljainak elérését, és minél szélesebb körben elterjedését.

Szemünk Fénye 2024.06.12. Autisták és életesélyek

LÁSD A VILÁGOT AUTISTA SZEMMEL EGYESÜLET

Egyesületünk közösségi programokkal és szakmai háttér támogatással (szülőtanácsadás, személyre szabott egyéni és csoportos foglalkozások) nyújt segítséget az autizmusban érintett családoknak. Kedvezmény kártya rendszerünkkel az érintett családok kedvezményes vásárlásait és szolgáltatások igénybevételét támogatjuk, partner cégeinknél. 

Két gyermek táborozhat idén a jótékonysági futáson befolyt összegből

Sikeres volt az autizmus világnapja alkalmából szervezett, április 9-re halasztott kökényi rendezvény. A jó célért megmozdulók az eseményen befolyt összeggel a pécsi Lásd a világot autista szemmel Egyesületet, és rajtuk keresztül két gyermeket támogathattak, akiknek így biztosan szebb lesz a nyaruk.

Híradó M1 - 2022.04.02. (54:58)

Fontos kiállni egy nemes ügyért! - Fuss kékben velünk az autista gyerekekért!

Ebben a rohanó világban érdemes megállnunk időnként és észrevenni a jót, segíteni amikor szükséges. A segítség nyújtásnál mindig fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsünk. (Legyen ez akár egy megosztás, önkéntes munka, jótékonysági rendezvényen való részvétel.) A Pécsimamin időről időre hozunk nektek ilyen nemes ügyeket, hiszen nekünk is szívügyünk a segítség nyújtás és hisszük, hogy összefogással minden sokkal könnyebb!

Fejlesztés, gyereknap, szemléletformálás – ez és még több a „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület

Az autizmus spektrumzavar kialakulásának pontos okát nem ismeri a tudomány, de genetikai eredetet, káros környezeti hatásokat sejtenek a hátterében és nem gyógyítható jelenleg. Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) adatai szerint ma hazánkban minimum 100 ezer diagnosztizált autista személy él, minden századik ember érintett és számuk egyre nő. Nekik sok különböző esetben segítségre lehet szükségük, ezért jött létre a pécsi „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület.

Pécsi Autista Info-Pont megnyitó - 2022. jan. 15.

Lásd autista szemmel! - Híradó - 2021.10.05.

Interaktív szemléletformáló programra pályázhatnak a régió óvodái

„Lásd a világot autista szemmel” Egyesület 2014-ben azzal a céllal jött létre, hogy segítse és megkönnyítse a pécsi és Pécs környéki, autizmusban vagy annak társbetegségeiben érintett gyermekek és családjaik életét. Teszik mindezt például rengeteg programmal, foglalkozásokkal, tanácsadásokkal. Lapunkhoz most egy remek pályázati lehetőség felhívását juttattak el.

Számos baranyai szervezetet is 1000 euróval támogatott a Körber

A Körber-konszern 75. születésnapja alkalmából világszerte 75 szervezetet támogatott 1000-1000 euróval. A cégcsoport fontos egysége pécsi gyára, így nem is olyan meglepő, hogy a 250 pályázó közül a győztesek közé végül 20 magyar alapítvány és egyesület került – köztük több baranyaival.

Pannon Televízió: Kékben fut a HR-Rent