Egyéni foglalkozások, fejlesztések Szülősegítő foglalkozások

„Egy fejlesztési program, ami megfelelően eredményes az egyik gyermek számára, egy másiknak fájdalmas és ártalmas is lehet. A gyermekeknek sokkal nagyobb az esélye a fejlődésre, haa fejlesztés az egyén valódi problémáját veszi figyelembe”

Olga Bogdashina

Amikor szembesülünk az autizmus diagnózissal, akkor sokszor érezzük magunkat elveszettnek és bár segíteni szeretnénk gyermekünknek, de nem tudjuk kihez forduljunk, vagy hol találunk választ a kérdéseinkre, kitől kaphatunk segítséget a hétköznapokban. Az egyéni foglalkozások során, A.B.A, TEACCH, Képcserés Kommunikációs Rendszer és egyéb hatékonyan működő, evidencia alapú, autista specifikus módszerek alapján megtervezett, személyre szabottan kidolgozott foglalkozásokkal segítünk az érintett gyermekeknek, melyek a kommunikációs-, szocializációs- és viselkedés problémák, hétköznapi nehézségek megoldását hivatottak segíteni. A foglalkozások megvalósíthatóak otthoni környezetben is.

Autistaspecifikus foglalkozásaink mellett, már logopédiai irányú, beszédindítást segítő fogllakozásokra is lehet jelentkezni nálunk.

Az egyéni foglalkozások mellett, a következő témákban nyújtunk segítséget érintett szülőknek, tematikus szülősegítő foglalkozások során, melyek segítségével az otthoni nehézségek mentorálását kívánjuk segíteni:

Autizmus alapjai / ADHD, Hiperaktivitás alapjai
Szobatisztaság segítsése
Étkezési problémák lehetséges megoldásai
Kapcsolatfelvétel, feladathelyzet kialakítása és motiváció kiépítése, otthoni tanulás
Kommunikációs problémák és megoldásaik (Képcserés Kommunikációs Rednszer, mand, egyéb AAK lehetőségek)
Harag megértése, düh kezelési stratégiák
Motiváció és szabályrendszer
Szociális megsegítés
Viselkedés problémák okainak feltárása, viselkedésterv otthoni kidolgozása
Ötpontos skála
Szociális történetek

A szülősegítő foglalkozásokat, tanácsodásokat már online is megvalósítjuk, így nem igényelnek személyes kontaktot, az ország bármely területén- vagy akár külföldről is – kényelmesen, otthoni környezetben adjuk a segítséget.

A foglalkozásokat követően a gyermekkel való tanulás otthon megvalósítható, melyet, a tanácsadást követő online konzultáció során, utókövetjük segítjük.

A személyre szabott programok kidolgozása érintett szülő és szakemberek részvétele és segítsége mellett valósul meg, melyet minden esetben a gyermek képességei alapján, a szülői igények alapján dolgozzuk ki.

Segíthetünk a fenti kérdésekben?

Akkor keress minket bizalommal bármely elérhetőségünkön, vagy töltsd ki érdeklődő kérdőívünket és munkatársunk hamarosan felveszi veld a kapcsolatot: https://docs.google.com/forms/d/1EVhtWsF6eOI2dtGIo2ircmVr1DWEfpxIHumWhPtahNA/edit

Amennyiben gondot okozhat a foglalkozások finanszírozása, úgy részt vehetsz támogatói programunkon, ennek részleteivel kapcsolatban kérlek írj nekünk mailt az autistaszemmel@gmail.om e-mail címre.