Egyéni foglalkozások, fejlesztések Szülősegítő foglalkozások

“Egy fejlesztési program, ami megfelelően eredményes az egyik gyermek számára, egy másiknak fájdalmas és ártalmas is lehet. A gyermekeknek sokkal nagyobb az esélye a fejlődésre, haa fejlesztés az egyén valódi problémáját veszi figyelembe”

Olga Bogdashina

Amikor szembesülünk az autizmus diagnózissal, akkor sokszor érezzük magunkat elveszettnek és bár segíteni szeretnénk gyermekünknek, de nem tudjuk kihez forduljunk, vagy hol találunk választ a kérdéseinkre, kitől kaphatunk segítséget a hétköznapokban. Az egyéni foglalkozások során, A.B.A, TEACCH, P.E.C.S. és egyéb hatékonyan működő, autista specifikus módszerek alapján megtervezett, személyre szabottan kidolgozott foglalkozásokkal segítünk az érintett gyermekeknek, melyek a kommunikációs-, szocializációs- és viselkedés problémák, hétköznapi nehézségek megoldását hivatottak segíteni. A foglalkozások megvalósíthatóak otthoni környezetben is.

Az egyéni foglalkozások mellett, a következő témákban nyújtunk segítséget érintett szülőknek, tematikus szülősegítő foglalkozások során:

Autizmus alapjai / ADHD, Hiperaktivitás alapjai
Szobatisztaság
Étkezési problémák lehetséges megoldásai
Motiváció kiépítése, otthoni tanulás
Kommunikációs problémák és megoldásaik (P.E.C.S, mand, egyéb AAK lehetőségek)
Harag megértése, düh kezelési stratégiák
Motiváció és szabályrendszer
Szociális megsegítés
Viselkedés problémák okainak feltárása, viselkedésterv otthoni kidolgozása
Ötpontos skála
Szociális történetek

A szülősegítő foglalkozásokat, tanácsodásokat már online is megvalósíthatjuk, így nem igényelnek személyes kontaktot, az ország bármely területén- vagy akár külföldről is – kényelmesen, otthoni környezetben adjuk a segítséget.

A foglalkozásokat követően a gyermekkel való tanulás otthon megvalósítható, melyet utáni online konzultáció során, utókövetjük segítjük.

A személyre szabott programok kidolgozása érintett szülő részvétele mellett valósul meg, melyet minden esetben a gyermek képességei alapján, a szülői igények alapján dolgozzuk ki.

Segíthetünk a fenti kérdésekben?
Akkor keress minket bizalommal bármely elérhetőségünkön.

Amennyiben gondot okozhat a foglalkozások finanszírozása, úgy részt vehetsz támogatói programunkon.