2022. novemberi hírlevél

  "Lásd a világot autista szemmel" logó   2022. november
Szülői életutak autizmusban – szülőtalálkozók   
TESCO „Ön választ, mi segítünk” programjának köszönhetően, 2022 novembere és 2023 márciusa között 5 alkalmas szülőtalálkozót szervez Egyesületünk, ahova sok szeretettel várjuk az érintett szülőket. Kötetlen beszélgetés formájában beszélgethetünk olyan szülőkkel, akik érintettségük mellett, valamilyen „munkában, hivatásban, feladatban, hobbiban” találták meg önmagukat. Hogyan dolgozzuk fel a diagnózist? Hogyan tudunk megtanulni együtt élni az autizmussal? Mivel tartsuk fenn magunkban a mindennapos motivációt? Honnan nyerjünk energiát? Ehhez hasonló kérdések mentén invitálunk minden érdeklődő szülőt, ezekre az alkalmakra. A szülőtalálkozókon való részvétel INGYENES, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött. A regisztráció folyamatos, az adott találkozó előtti csütörtöki határidővel zárul. Novemberben, november 19-én Vizdar-Lőczi Gizella, érintett szülő és Autizmus Pedagógiája Szakirányos Gyógypedagógussal beszélgethetünk. A szülőtalálkozó ideje alatt GYERMEKFELÜGYELETET biztosítunk. A szülőtalálkozó és gyermekfelügyelet létszám korlátos: 20 szülőt és 5 gyermeket tudunk fogadni egy-egy alkalomra!!!!!
További részletek!  

Aktuális igényfelmérések 2023 tavaszán, nyarán Dombóváron tervezzük irodánk, fejlesztő központunk bővítését.
Ehhez megkezdte Egyesületünk az előmunkálatokat. Jelenleg az igényeket is mérjük fel olyan családok körében, akik érdekeltek lennének Dombóváron vagy környékén olyan szolgáltatások igénybevételére, amiket egyesületünk tud biztosítani. Kérem amennyiben érintettnek érzi magát legyen szíves töltse ki az alábbi igényfelmérő kérdőívünket.
Érdekelnek a részletek!  

Igényfelmérés Pályázati úton megvalósítható AUTIZMUS SPECIFIKUS NAPPALI ELLÁTÁS-hoz
Megvalósulási lehetőség legkorábban 5-10 éven belül Előzetes igényfelmérés céljából várjuk mindazok jelentkezést 2022. november 30-ig (elsősorban Pécs vonzáskörzetében), akik várhatóan 5-10 év múlva autizmussal élő fiatal felnőtt / felnőtt autizmussal élő családtagja / gondozottja számára autizmus specifikus nappali ellátó szociális alapszolgáltatást igényelne (napközbeni ellátás, nem lakhatást biztosító intézmény). A TOP Plusz pályázat megjelenésével, és az AOSZ (Autisták Országos Szövetsége) biztatására és a Kecskeméten megvalósult Csodabogár Nappali Ellátó pozitív példája alapján (https://aosz.hu/nappalirol-almodozok-most-kell-osszefogni/) egyesületünk is fontolóra vette ezt a lehetőséget. Ezért tisztelettel kérjük mindazon érintetteket, akik úgy vélik, hogy 5-10 év távlatában igényelnének autizmussal élő gyermekük, fiatal felnőtt, vagy felnőtt családtagjuk számára autizmus specifikus nappali ellátást, azok jelezzék felénk 2022. november 30-ig, az autistaszemmel@gmail.com e-mail címre (feltüntetve az alábbiakat: az autizmussal élő életkora, lakhelye, nappali ellátás vagy nappali ellátás + fejlesztő foglalkoztatás, elérhetőség). A címben tüntessék fel: IGÉNYFELMÉRÉS AUTIZMUS SPECIFIKUS NAPPALI INTÉZMÉNY  

Kedvezménykártya
 
Kedvezménykártyánk továbbra is igénybe vehető. Ezzel a kártyával nem csak az Egyesület fizetős szolgáltatásaira nyújtunk kedvezményt, hanem szerződött szolgáltató partnereinknél is lehetőség van különböző mértékű kedvezmények igénybevételére.
Részletek a szolgáltatásokkal kapcsolatban itt olvasható!

Üdvözlettel:    
„Lásd a világot autista szemmel” Egyesület csapata