2022. szeptemberi hírlevél

  "Lásd a világot autista szemmel" logó  
2022. szeptember
Ez történt velünk!
Elkezdődött az ősz, de szeretettel gondolunk vissza a nyári csodás élményekre.   
„Autista szemmel” táborunkban 10 gyermeknek biztosítottunk egész napos nyári élményt. Autista specifikus szempontból akadálymentesített környezetben vártuk minden nap a gyermekeket, ahol tematikus napokat szerveztünk, mindezt autizmushoz értő szakemberek felügyelet mellett.
További képek!

Tematikus Szülőtanácsadás

Tematikus szülőtanácsadásaink során a nyáron megismerkedhettek a szülők azzal az autizmus szempontú nevelési megközelítéssel , ami a hétköznapokban is nagy segítséget nyújthat. Minden olyan témában, amely segíthet az otthoni nehézségekben, egyesületünk segítséget nyújt a szülőknek, érintett gyermeket nevelőknek. Tematikus szülőtanácsadásainkról weboldalunkon is részletesen olvashat. 
Érdekelnek a részletek!  

„Ön választ mi segítünk” – köszönjük!

Ez úton köszönjük a TESCO Áruházaknak a lehetőséget, és mindazoknak a támogatást, akik ránk szavaztak. Az „Ön választ mi segítünk” XI. fordulójának körét Pécsett, Egyesületünk nyerte meg. A támogatásból 5 alkalmas tematikus szülőtalálkozót kívánunk szervezni, gyermekfelügyelet mellett. Ehhez elkezdtük a szülők közötti igényfelmérést.
Amennyiben érdekelné ez a lehetőség és szívesen osztja meg véleményét velünk, kérjük töltse ki az űrlapot!  

Regionális találkozót tartott a Pécsi AOSZ Info-Pont iroda
A találkozón a régió tagszervezetei mellett részt vett a pécsi EGYMI igazgatóhelyettese, a pécsi tankerület munkatársa, az utazó gyógypedagógus hálózat vezetője és az ECSGYK családsegítő szolgálat munkatársa is. A rendezvényen fontos célok és együttműködési alapok lefektetése mellett arról is szó esett, hogyan tudják az AOSZ Info-Pont irodák segíteni a szolgáltatókat, a szakembereket és a családokat.  
Részletek  

Aktualitások Igényfelmérés
Pályázati úton megvalósítható AUTIZMUS SPECIFIKUS NAPPALI ELLÁTÁS-hoz Megvalósulási lehetőség legkorábban 5-10 éven belül Előzetes igényfelmérés céljából várjuk mindazok jelentkezést 2022. szeptember 30-ig (elsősorban Pécs vonzáskörzetében), akik várhatóan 5-10 év múlva autizmussal élő fiatal felnőtt / felnőtt autizmussal élő családtagja / gondozottja számára autizmus specifikus nappali ellátó szociális alapszolgáltatást igényelne (napközbeni ellátás, nem lakhatást biztosító intézmény). A TOP Plusz pályázat megjelenésével, és az AOSZ (Autisták Országos Szövetsége) biztatására és a Kecskeméten megvalósult Csodabogár Nappali Ellátó pozitív példája alapján (https://aosz.hu/nappalirol-almodozok-most-kell-osszefogni/ ) egyesületünk is fontolóra vette ezt a lehetőséget. Ezért tisztelettel kérjük mindazon érintetteket, akik úgy vélik, hogy 5-10 év távlatában igényelnének autizmussal élő gyermekük, fiatal felnőtt, vagy felnőtt családtagjuk számára autizmus specifikus nappali ellátást, azok jelezzék felénk 2022. szeptember 30-ig, az autistaszemmel@gmail.com e-mail címre (feltüntetve az alábbiakat: az autizmussal élő életkora, lakhelye, nappali ellátás vagy nappali ellátás + fejlesztő foglalkoztatás, elérhetőség). A címben tüntessék fel: IGÉNYFELMÉRÉS AUTIZMUS SPECIFIKUS NAPPALI INTÉZMÉNY  

Kedvezménykártya
 
Kedvezménykártyánk továbbra is igénybe vehető. Ezzel a kártyával nem csak az Egyesület fizetős szolgáltatásaira nyújtunk kedvezményt, hanem szerződött szolgáltató partnereinknél is lehetőség van különböző mértékű kedvezmények igénybevételére.
Részletek a szolgáltatásokkal kapcsolatban itt olvasható!

Üdvözlettel:
„Lásd a világot autista szemmel” Egyesület csapata