Fuss kékben és lásd a világot autista szemmel

Egyesületünk által szervezett világnapi futás 2024-ben immár 4. alkalommal szervezzük. A program az autizmus világnapjához kapcsolódóan, kívánja megszólítani és egyben szemlélet formálni a társadalmat, közös platformot biztosítani az érintett és nem érintett családoknak és felhívni a figyelmet az autizmus állapotára. Az eddigi években szimpátia futással egybekötött szemléletformáló programokat szerveztünk. A 2024-es évben egy futóversennyel egybekötött szemléletformáló programot kívánunk megvalósítani.


Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a szülőket, hanem az érintett gyermekeket befogadó oktatás-nevelési intézmények – óvodák, iskolák, középiskolák – pedagógusait, a felnövekvő fiatalokat foglalkoztató munkáltatókat, munkahelyi közösségeket, illetve a velük bizonyos élethelyzetekben kapcsolatba kerülő egyéb szakembereket (pl. egészségügyben dolgozókat) is segítsük tanácsadással, autizmus-specifikus információval.

Mindennek érdekében törekszünk együttműködések kialakítására, lobby-tevékenységben való részvételre a helyi civil közösségekkel, illetve országos ernyőszervezetünkkel (AOSZ) és a hasonló célokért munkálkodó társszervezetekkel.

A program a FOF2023-C-3532 kódszámú, “Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szerevezeteinek szakmai programjainak támogatása 2023” megnevezésű páláyzat keretében a Belügyminisztérium és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósul meg.

Viselj valami kéket és sétálj vagy fuss velünk!

A „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület immár 4. alkalommal rendezi meg szemléletformáló és jótékonysági futását az Autizmus Világnaphoz kapcsolódóan. A rendezvényre való nevezéssel és támogatói termékek vásárlásával „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület működését és azon keresztül az autizmussal élő gyermeket, fiatal felnőtteket és családjaikat és a velük foglalkozó szakembereket és az egyesület által szervezet projekteket, nyári táborát és fenntartását támogathatod.

Várunk minden érintett és nem érintett személyt, aki szívesen részt venne a közösségi programon és egyben az egyesület működését segítené.

REGISZTRÁCIÓ ÉS RÉSZLETEK!

AZ ESEMÉNY IDŐPONTJA:
2024. április 13. – szombat 8.00-13.00

Helyszín: Tüskésréti futópálya, Pécs

Tervezett program:

8.30 – 9.30: Regisztráció és a támogatói ajándékok átvétele
9.30 – 10.30: Jelképes futás
9.30 – 11.00: Futóverseny
11.30 – 13.00: Futóverseny kihirdetése és kerekasztal beszélgetés, tombola ajándékok átvétele
13.00: Jelképes kék lufi engedés

Szemléletformáló programok: Kicsiket és nagyokat folyamatos szemléletformáló programokkal várjuk.