2024. január – február hírlevél

  "Lásd a világot autista szemmel" logó
2024. január – február
Lezárult „Autista szemmel” interaktív, bábos gyermek szemléletformáló programsorozatunk

10 alkalmas előadásaiból álló sorozat. 10 intézményben, óvodában és iskolában voltunk, ahol 6 és 10 év között korosztályú gyermekeket szólítottunk meg, összesen 250 gyermeket. A program célja az érintett gyermekek kortársainak szemléletformálása, élmény alapú edukációs tartalommal, interaktív játékokkal feldolgozva.
A 10 alkalmas előadás sorozatot a TESCO ’Ön, választ mi segítünk” pályázati forrásból tudtuk az intézmények számára költségmentesen biztosítani.

A programról részletesebb információt egyénileg is küldünk, de honlapunkon is olvasható.

Érdeklődni a program megvalósításával kapcsolatban az alábbi elérhetőségen lehet: autistaszemmel@gmail.com

RÉSZLETEK  

„Én szülőként, az autizmusban” tematikus szülőtalálkozó 3. alkalmára jelentkezéseket újra nyitottuk

Februárban megrendezésre kerül a 4 alkalmas „Én szülőként, az autizmusban” tematikus szülőtalálkozó 3. alkalmára jelentkezéseket újra nyitottuk. A programról részletesen az alábbi űrlapon olvashat, ahol a jelentkezést is meg lehet tenni. Téma, a februári alkalmon a szülők és érintett gyermekek jogai, érdekérvényesítő képességének támogatása. A programon a TASZ munkatársai tartanak előadást.

Részletek és regisztráció  
Ismerjék meg új munkatársainkat:
  

Egyesületünk mindennapos szakmai munkájában, fejlesztésekben, szülőtanácsodásban 3 új szakembert köszönthettünk a tavalyi év végén, az idei év elején. Szeretettel köszöntjük az egyesület csapatában:

Kovács Éva TANAK és pszichopedagógia szakirányos gyógypedagógus és diplomás viselkedéselemző, aki az érintett gyermekek fejlesztő foglalkozásain vesz részt.

Gangel Henriett Logopédus, gyógypedagógus, aki a logopédiai fejlesztő foglalkozások megtartásában segít.

Dr. Ladnai Attiláné Szerencsés Anita TANAK és pszichopedagógia szakirányos gyógypedagógus, egyetemi adjunktus, aki az induló testvér programunkban, szülőtanácsadásokban és a gyermekek készségfelmérésben segíti majd szakmai munkánkat.

Egyénre szabott fejlesztő foglakozásaikra, csoportos szoc-kommunikációs foglalkozásinkra, szülőtanácsadó foglakozásainkra az alábbi elérhetőségeken folyamatosan várjuk a jelentkezéseket: e-mail: autistaszemmel@gmail.com tel: 06-70-385-9000

Jelentkezés

Szánjanak pár percet a kérdőívek kitöltésére, mellyel a kutatásokat támogatják:

Nagyon fontosnak tartjuk az autizmusban érintettek és családjaik körében végzett kutatások segítését. Ilyen jellegű megkeresések folyamatosan érkeznek hozzánk. Kérjük, hogy amennyiben lehetőségük van rá segítsék Önök is ezeket:

Akadálymentes turizmus fejlesztésével kapcsolatos kutatás segítése (Dr. Nagy Dávid, Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági Tudományi Karának munkatársa).

Milyen tényezők befolyásolják az édesanya gyermekéhez fűződő kötődését (Sipos Eszter, Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának Pszichológia MA szakos végzős hallgatója.)

A 2-20 év közötti (6-13. osztály), többségi intézményben tanuló gyermeket nevelő családok és gyermekük egy vagy több területen kiemelkedően jó teljesítményt nyújt (például részt vesz tehetséggondozó programban; megyei és/vagy országos versenyen). A kutatásba egyaránt keresnek autizmus diagnózissal rendelkező gyermeket és neurotipikus gyermeket nevelő szülőket. (Balázs Ildikó, Debreceni Egyetem BTK Pszichológiai Intézetének végzős, mesterszakos pszichológus hallgatója)  

Köszönjük, ha egyesületi munkánkat támogatják:
Keressük állandó, vagy alkalmankénti támogatóinkat.
– Adományozói oldalunkon kiválaszthatja melyik projektünket, programunkat szeretné támogatni.
– Szerveztünk Közhasznú jogállású, így céges adományok esetében igazolás kiállítására is lehetőségünk van.
– ADÓ 1 % fogadására 2 éve lehetőségünk van, így köszönjük, ha idén egyesületünket választja ADÓ1%-ának felajánlásánál

Köszönjük ha megosztja programjainkat vagy támogatói lehetőségeket – CSAK EGY KATTINTÁSSAL IS SEGÍTHET.

Üdvözlettel:
„Lásd a világot autista szemmel” Egyesület csapata