„Autista szemmel” gyermek szemléletformáló előadás sorozatra pályázatot hirdetünk!

„Lásd a világot autista szemmel” Egyesület pályázatot hirdet: „Autista szemmel” szemléletformáló előadásra, TESCO „Ön választ, mi segítünk” 13. fordulójának köszönhetően és támogatásával. A program szórakoztató jellege mellett, nem csak egy jó kikapcsolódási lehetőséget biztosít a gyermekeknek, de egyben segíti is az autizmusban érintett gyermekek elfogadását, beilleszkedését. Az érintett gyermekek kortársait szólítjuk meg bábos, interaktív, játékos formában. A történetekben megjelennek az autizmusra jellemző hétköznapi nehézségek és minden esetben olyan módszertanok és szemléletek, melyekkel nem csak megérthetjük, de segíthetjük is az autizmusban érintett  gyermekek életét. A kommunikációs, szenzoros, rugalmatlan viselkedésszervezéssel kapcsolatos  nehézségeket érintő mindennapi problémákra történő érzékenyítés és viselkedési nehézségeket segítő metódusok is felsorakoztatásra kerülnek, a gyermekek számára érthető és feldolgozható módon, élmény alapon.

Pályázók jogosultsági köre:

Bármely olyan állami, vagy magán finanszírozásból fenntartott intézmény, ahol kisgyermekek (6-10 év) nevelése történik, és amelyek integrálóak, vagyis alapító okiratuk szerint autizmusban érintett gyermekek befogadására és nevelésére jogosultak.

Területi illetékesség: Baranya-, Somogy-, Tolna megye

A pályázat 2023. NOVEMBER 13-ig adható be, elbírálása 2023. NOVEMBER 20-ig történik meg.

A pályázat DÍJ- ÉS KÖLTSÉGMENTES!

Pályázati űrlap kitöltéséhez kattints ide.

Jelen pályázat során, az előadások megvalósítása 2023. december 11 és 14 között történik. A TESCO „Ön választ, mi segítünk” pályázatnak köszönhetően az előadásokat az intézmény számára költségmenetesen tudjuk biztosítani. Amennyiben az intézmény több csoport, osztály számára szeretné biztostíani, arra is van lehetőség. A pályázatok a beérkezési sorrend alapján kerülnek elbírálásra. Az kiválasztás során figyelembe vesszük az érintettséget, azon csoportok osztályok, ahol érintett gyermek is van, előnyben részesülnek.